Saturday, 25 March 2017

Fully Move On ??

Hai korang. lamakan yana tak update blog. erm tetiba malam ni macam rajin and ada mood untuk menulis blog. hmm based on he title. mesti korang dah oleh agak apa yang yana nak story. haahaa maybe bagi korang story ni a little bit boring but yana nak story jugak. okayy kalau nak diikutkan dah masuk 7bulan yana putus cinta. hmm sedih ?
tak tahulah sama ada still ada perasaan sedih tu atau tak sebab kekadang tu yana teringat dekat dia tapi kekadang dah rasa macam fully move on. tak tahu macam mana nak cakap. bukan tak pernah cuba untuk membenci dia tapi oang pernah cakap. kenapa kita nak benci orang yang pernah bahagiakan kita suatu masa dahulu.

so yana pun hentikan niat untuk membenci dia and yana lepaskan dia dengan rela hati. serius kalau kita tak relakan hati kita sendiri untuk lepaskan dia. memang susah nak move on. dulu yana fikir nak move on ni kita kena cari pengganti but sebenarnya tak pun. kita kena ikhlaskan hati kita untuk betul betul lepaskan dia. biarlah tinggal kenangan. lagi satu orang tu dah bahagia tapi kita nak sedih sedih lagi ?? come on lahh. ramai lagi lelaki dekat luar sana. tapi satu benda yang yana belajar sepanjang zaman percintaan yana. JANGAN LETAK HARAPAN TERLALU TINGGI. Haahaa serius weii. dulu yana suka berangan dekat ex ex lama tentang masa depan. kononnya nanti nak wedding tema itu ini. anak nak berapa orang. nanti dah kahwin nak decor rumah macam mana haahaa. bila ingat balik ketawa sendiri weii.

tak sangka dulu perangai tak senonoh betul. cipta angan angan yang terlalu tinggi. haa lagi satu janganlah nak berjanji bulan bintang haahaa. takkan boleh tergapai pun weii. maybe ada segelintir tapi tu lah. orang kata jodoh ni mencerminkan diri kita. emm kalau betullah aduhh risau betul dengan bakal jodoh sendiri haahaa. tapi bila dah meningkat dewasa ni dah malas nak pikir. kalau ada, emm adalah jodoh tu. dapatlah invitation daripada yana tapi kita pun tahu sama ada jodoh atau ajal yang sampai dulu. tapi for sure sekarang ni. i want to be myself and capai semua target then explore the whole world. Insya Allah.


Dah baca? Jangan lupa like n comment ye..

No comments:

Post a Comment